دسته بندی مطالب
مطالب بلاگ قالیتو
کد مطلب : 73  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 129   |   تاریخ درج: يکشنبه, فروردين 12, 1403   |   ساعت: 12:00 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: مدیر سامانه

 

بهداشت محیط کار 2 _ 14 توصیه برای قالیبافان

يكي از شايع ترين شكايت هاي قالیبافان عزیز عوارض كار طولاني مدت و یکجا نشینی است. 14 توصیه مهم برای سلامتی جسمی آنها در پی می آید.


1-دو زانو و چهارزانو نشستن موجب فشار آوردن و صدمه به اعصاب ناحیه می شود و مناسب نیست. همواره سعی کنید برای نشستن از صندلی و یا تخته بند مناسب استفاده کنید.
 
2-صندلی یا تخته بند که شما استفاده می کنید باید دارای خصوصیاتی باشد. تکیه گاه آن باید حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ درجه زاویه داشته باشد. سطح تکیه گاه در طول کمی حالت تحدب داشته باشد. اگر صندلی یا تخته بند برای نشستن طولانی مدت استفاده می شود باید حتما تکیه گاه سرهم داشته باشد. نشیمن باید نرم بوده و طول و عرض آن متناسب با اندازه بدن استفاده کننده باشد. ارتفاع آن مناسب قد فرد باشد به طوری که پاها آویزان نشود و کف پا روی زمین قرار گیرد.
اصل بعدی اینکه به مدت طولانی در یک حالت ننشینند و حتما در فواصل معینی بلند شوند و حرکت داشته باشند تا فشار نامناسب به دیسک ها و عضلات وارد نشود.
 
3-کارگاه قالی بافی نباید به عنوان اتاق نشیمن، آشپزخانه، انبار مواد غذایی و غیره مورد استفاده قرار گیرد و از انباشتن پشم و دیگر وسایل ضروری خودداری شود.
 
4-اتاقی که دار قالی در آن نصب شده باید دارای پنجره کافی باشد تا جریان هوای مناسب و نور کافی را به خوبی تامین کند، وجود نور کافی در محل کار بسیار مهم می باشد زیرا کمبود روشنایی باعث ضعف بینایی شده و زمان طولانی سبب بیماری های چشمی خواهد شد ضمن این که در جاهایی که نور کم است استفاده از لامپ های روشنایی و مخلوطی از لامپ های فلورسنت و حبابی بهتر است در بالای دار قالی که بتواند سطح کار را به خوبی روشن کند و چشم را اذیت نکند، استفاده کرد.
 
5-واکسیناسیون مرتب قالیبافان و فرزندان آن ها به خصوص در برابر دو بیماری سل و کزاز 
 
6-مراجعه سالی یک بار به مراکز بهداشتی درمانی و یا خانه بهداشت در حفظ سلامتی کارگران قالی باف موثر خواهد بود و هم چنین توصیه می شود در مواقع احساس ناراحتی سریع به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.
 
7-از اشتغال افراد زیر ۱۲ سال به عنوان کارگر در کارگاه های قالیبافی خودداری شود.
 
8-پس از فراغت از کار حتما دست و صورت را با آب و صابون شسته و از کرم های نرم کننده و مرطوب کننده استفاده شود.
 
9-در هنگام بافت قالی باید لباس مناسب پوشیده و از ماسک استفاده کرد تا از ابتلا به بیماری های ریوی و تنفسی جلوگیری شود.
 
10-نصب تهویه برقی و باز کردن پنجره ها باعث سالم سازی و تهویه عمومی هوای کارگاه می شود.
 
11-ابزار دستی کار باید دارای دسته ای محکم، صاف، چوبی یا باند پیچی شده باشد زیرا گرفتن تارها با دست و جلو کشیدن و گره زدن خامه باعث خستگی و ورم کردن مفاصل و آسیب پوست انگشتان می شود.
 
12-حرکات سبک و ورزش و نرمش پس از هر یک ساعت فعالیت مداوم در رفع خستگی و کاهش عوارض ستون فقرات بسیار مفید است.
 
13-از بردن نخ های قالی به دهان به علت مسمومیت احتمالی خودداری کنید.
 
14-از آن جا که سیاه زخم یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد و پشم یکی از عوامل ابتلاست بنابراین نخ، پشم و الیاف باید تمیز و با مایعات مخصوص ضدعفونی شده باشد در صورتی که نخ و پشم در منزل شسته شود، رعایت نکات بهداشت فردی و استفاده از دستکش توصیه می شود.
Share نسخه مخصوص چاپ


 
 
 
ثبت نام فراموشی کلمه عبور؟